Eмисия новини
от 05.00 часа

Фандъкова обяви, че в София ще заработи детски медицински център

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посети АГ болница „Майчин дом“ и присъства на представяне на телемедицинска система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни.
Снимка: БТА

В София ще заработи първият детски медицински център. Той ще бъде открит в реновираната сграда на бившия център по наркомании в район „Възраждане“. Целта е екипите да обслужват малките пациенти на едно място, информира кметът Йорданка Фандъкова.

„Да има специалисти от различни области, за да могат да направят цялостната диагностика на детето и да го насочат, ако има необходимост, вече от друго лечебно заведение, но да не се разкарват майките на сляпо, а да знаят къде точно следва да отидат и затова за мен е много важно както и откриването на детска болница в София. Знаете, че има решение на Министерски съвет. Надявам се Министерството на здравеопазването да успее бързо да организира този процес“, каза тя.

Кметът Фандъкова обяви, че националният консултант по акушерство и гинекология професор Асен Николов ще бъде част от екипа ѝ в листата на общински съветници от ГЕРБ на предстоящите местни избори.

Още от

Връчват наградите Лекар на годината

публикувано на 17.10.19 в 08:18