Eмисия новини
от 09.00 часа

Британското правителство изготвя мерки за увеличаване на транспортния капацитет при Брекзит без сделка

Правителството на Обединеното кралство обмисля кратък списък от транспортни компании като Eurotunnel, Brittany Ferries, P&O и Stena, на които да се предоставят до 300 милиона британски лири допълнителен международен товарен капацитет в случай на Брекзит без сделка, съобщи в петък "Файненшъл таймс".

Според финансовото издание Министерството на транспорта подготвя четиригодишни договори, които да гарантират, че доставката на основни лекарства и храни няма да бъде нарушена след крайния Брекзит срок на 31-ви октомври. Грант Шапс от транспортното министерство заяви, че Даунинг Стрийт 10 ще направи "всичко необходимо, за да осигури притока на животоспасяващи лекарства във Великобритания".

И докато тече подготовката за неконтролирано излизане на Великобритания от ЕС (без двустранно споразумение), преговарящите от ЕС и Обединеното кралство Мишел Барние и Стивън Баркли продължават да работят, за да намерят решение на ирландския граничен предпазен механизъм.

Ирландският външен министър Саймън Ковъни обаче предупреди, че Лондон все още не е представил "сериозни предложения" относно Брекзит споразумението с ЕС.


Още от