Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие по пътищата

| обновено на 21.09.19 в 11:19
Снимка: Румен Сарандев

Заради трите почивни дни е засилено полицейско присъствие по основните пътища. На местата, където се очакват по-сериозни задръствания и колони от автомобили, от КАТ са готови да реорганизират движението и да го регулират ръчно

Движението при Мухово да се осъществява с повишено внимание поради обезопасяване на пътния участък, предупреждават от АПИ.

Със специална организация на движението се регулира трафикът от големите градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната. Екипи на Пътна полиция ще следят  за  превишена скорост и употреба на алкохол и наркотици.

Камери са  поставени по  натоварените пътища . Засилени проверки започнаха при  автобусите, най вече за използването на предпазни колани.

От „Агенция Пътна” инфраструктура обявиха, че движението по магистрала „Хемус” в тунел „Витиня” ще се осъществява в едната тръба, реверсивно. Целта е да се раздели трафикът, за да не се образуват тапи.

Към този момент е нормален трафикът на ГКПП „Кулата“, на границата с Гърция няма опашки от автомобили.

С оглед почивните дни е направена необходимата организация за безпроблемното преминаване на пътуващите на граничния пункт.

При извършване на граничните проверки са планирани максимален брой служители за всичките 10 автоматизирани работни места - 5 на изход и 5 на вход в страната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна