Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложение "Уча в чужбина" в София

Снимка: БГНЕС

В столицата се провежда изложението за образование „Уча в чужбина“, което събира на едно място представители на водещи европейски университети. Бъдещите студенти ще могат да научат повече за особеностите на обучението зад граница,  сроковете и процедурите за кандидатстване в чуждестранните висши училища. 

Изложението се провежда в хотел "Хилтън". Зрелостниците ще получат актуални подробности за приемни изпити, стипендии, студентски заеми. На място ще бъдат проведени семинари за изготвянето на мотивационно писмо, автобиография и портфолио, обясни Бистра Илиева - управител на консултантска къща за образование в чужбина.

"Млади хора, които са в 12-и клас, това е за тях, да им дадем пътя, по който трябва да минат - от подготовката на всички документи, сертификати до затварянето на цялата процедура по кандидатстване", обясняват организаторите..

Консултации ще има и за по-малките ученици, които ще бъдат кариерно-ориентирани и подготвени психически за това как да бъдат студенти в чужбина.

"При много млади хора, които не са готови, културният шок им действа много страшно. Когато са там, те не могат да осъзнаят, че това са временни явления, а просто попадат в някакво депресивно състояние и, разбира се, не могат да вземат изпитите си и трябва да се върнат".

На 29 септември - събота, изложението ще посети и град Варна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна