Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен гръцки бегач победи в най-късата дистанция на “Пирин Ултра”

Победителят в 38К
Снимка: Пирин Ултра

Гръцки бегач победи в най-късата дистанция на планинския ултрамаратон “Пирин Ултра”. Състезанието продължава по това, както и по най-дългото трасе, което е 160 км. Общо 500 души от 39 държави са в Банско за най-трудния ни планински ултрамаратон. 

Стартът по 160-километровото трасе в Пирин беше снощи, в полунощ, като победителите се очакват на финала утре сутринта. Днес в 8.00 ч. пък стартираха бегачите в 38-километровата дистанция. Първи бе Константинос Парадеисопулос (4:47:00) от Гърция, следван от двама бегачи от Северна Македония. Четвърти финишира българинът Ахмед Ахмед: "Трасето е много хубаво. Минава през връх Вихрен".

След финала Ахмед остана да чака своята приятелка – Радостина Балова, с която са част от националния ни отбор по скайрънинг за младежи. Радостина финишира втора при жените: "Доста хард. На мен лично надолу ми беше най-трудно. Беше много стръмно".


Победителката при жените

Победител при жените по това трасе е французойката Стефани Бастрента (6:11:52):

“Беше много приятно! Много красива планина и много хубаво трасе! Бягам от 3 години, а иначе се занимавам с всякакви спортове в планината. Живея близо до Гренобъл, във Френските Алпи.

Утре сутринта е най-интересният старт – 66 километра, етап от Световните серии по скайрънинг, заради което в Банско са някои от най-добрите в света в този спорт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!