Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на България приключи участието си на Европейското първенство по волейбол

Словения-България 3:1 гейма
Снимка: спортал

 България приключи участието си на Европейското първенство по волейбол, след като беше отстранена от Словения на осминафинал с 1:3 гейма (27:25, 17:25, 16:25, 17:25). 

Нашите бяха безличен отбор в по-голямата част от мача, като проявиха характер единствено в първата част, която измъкнаха два пъти от много трудна ситуация.

Словенците на четвъртфинал ще срещнат отбора на Русия, която пък се справи с Гърция с 3:0 гейма.

България взе първия гейм, който мина през доста обрати и смяна на водачеството. Нашите стартираха добре, след това при 9:10 Словения излезе напред. Българският отбор не можеше да заздрави защитата, за да изравни и това се случи чак при 17:18, когато Светослав Гоцев реализира. Но отново домакините дръпнаха и грешка в атака, Цветан Соколов беше хванат на блок, и Словения поведе с 22:18.

При 24:21 българските волейболисти спасиха три геймбола и изравниха до 24:24 след успешен троен блок на Цветан Соколов, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов. Ас на Мартин Атанасов и геймбол за България при 26:25. България спечели първата част с 27:25, след като словенците докоснаха мрежата при блокада.

Във вторият гейм домакините бяха категорични и го спечелиха с 25:17, като България беше равностойна до 8:6. След това Урнаут, Клемен Чебал и Винчич се развихриха и затвориха частта.

Третият гейм беше още по-убедителен за домакините на Европейското първенство и те го спечелиха с голяма точкова разлика - 25:16.аВъпреки това старши треньорът на България Силвано Пранди направи смяна- Добромир Димитров замени Георги Сеганов. Българите бяха сравнително равностойни до 12:14, когато Николай Пенчев беше точен. Грешки на Цветан Соколов при атаките отново даде преднина на Словения- 12:16 и 12:18, което принуди Пранди да вземе прекъсване. След това Словения тотално наложи преимущество и поведе с 20:12, след това 24:15 и спечели с 25:16.

Началото на четвъртият гейм не беше по-различно. Словения поведе с 11:8 и 14:9, като отново продължиха силните сервиси на Клемент Чебол. Пранди отново взе прекъсване с надежда да промени развоя на мача. Всичко се получаваше в полето на Словения и Деян Винчич увеличи с атака на мрежата, а след това двойна блокада при атака на Соколов увеличи аванса на 17:10. Епизодичните проблясъци в българския отбор не донесоха нищо и домакините продължиха да диктуват събитията на полето, докато българите направиха и няколко непредизвикани грешки, довели до по-бързото приключване на мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!