Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът: Спирането на "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември не е дело само на един технически ръководител

Аз очаквам отговор като гражданин, не като вицепрезидент, от генералния директор на радиото кой, защо и как упражни натиска върху него и ръководството на радиото за свалянето от ефир на един български журналист, каза вицепремиерът в Троян.
Снимка: president.bg

Спирането на програма "Хоризонт" на БНР за пет часа на 13 септември не е дело само на един технически ръководител. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Троян, където беше част от тържествата по повод Деня на независимостта. Според нея генералният директор на радиото трябва да даде отговор и на въпросите: "Кой, как и защо упражни натиска върху него и ръководството на радиото за свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова":

"Аз очаквам отговор като гражданин, не като вицепрезидент, от генералния директор на радиото кой, защо и как упражни натиска върху него и ръководството на радиото за свалянето от ефир на един български журналист. С какви аргументи и поради каква причина? Не можем да говорим за свобода на медиите, не можем да говорим за независимост, още повече в ден като днешния, докато не получим тези отговори. Един е въпросът – за националната сигурност, спирането техническото на радиото за тези пет часа, аз не мисля, че това е дело само на един технически ръководител, и мисля, че така мислят и една голяма част от българите", каза вицепрезидентът Илияна Йотова. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна