Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юндер Бейтула донесе още един медал от световното по вдигане на тежести

Юндер Бейтула
Снимка: Архив

Юндер Бейтула спечели още един медал за България на продължаващото в Патая (Тайланд) световно първенство по вдигане на тежести. Българинът грабна бронза в изтласкването, въпреки че незнайно защо бе определен от организаторите да вдига в група Б на категория 81 кг. Възпитаникът на школата в Добрич с треньор Тодор Кирчев направи безгрешно представяне с шест успешни опита: 150, 155 и 157 кг в изхвърлянето и 192, 198 и 201 кг в изтласкването, което му осигури първо място в група Б с 358 кг двубой.

Четири часа по-късно, след изявите на останалите щангистите в група А стана ясно, че Юндер печели бронз в изтласкването и се класира на престижното пето място в крайното класиране на категорията. Шампион със световни рекорди стана китаецът Лю Ксюаджюн с двубой 378 кг.

Юндер Бейтула, заедно с бронзовия медалист в двубоя на кат. 73 кг Божидар Андреев и останалите български щангисти се прибират от Патая утре, понеделник, с полет през Истанбул, който се очаква на Аерогара София Терминал 2 в 9.05 сутринта.

Последният ни участник на световното в Тайланд е Васил Господинов, той заминава утре, понеделник, в 16 ч. с полет през Истанбул и по програма ще се състезава в група А на кат. 109 кг, която е насрочена за четвъртък от 14 ч. българско време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени