Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уест Хем излезе 4-и в Англия след лесен успех над Манчестър Юнайтед

Уест Хем
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уест Хем се изкачи на четвъртото място в класирането на Висшата лига на Англия по футбол, след като се справи лесно с 2:0 с Манчестър Юнайтед в среща от шестия кръг. "Чуковете" стигнаха до успеха с голове на Андрий Ярмоленко в края на първото полувреме и Аарън Кресуел в края на второто, а гостите показаха безидейна игра и не успяха да създадат почни никакви опасности пред врата на Лукаш Фабиански. Ярмоленко откри резултата в 44-тата минута, след като направи двойно подаване с Фелипе Андерсон и с нисък удар с левия крак матира Де Хеа за 1:0.

В началото на втората част Юнайтед опита да осъществи натиск и в 48-мата минута Хуан Мата пропусна отлично положение за изравняване. Добър шанс след разбъркване в наказателното поле се отвори и пред Хари Магуайър, но неговият удар бе блокиран от Анжело Огбона в последния възможен момент. Уест Хем контролираше темпото на игра и в 84-тата минута заслужено стигна до втори гол. Негов автор стана Кресуел, който се разписа от пряк свободен удар. С победата "чуковете" събраха 11 точки и изостават с 4 от лидера Ливърпул, който по-късно днес гостува на Челси. Манчестър Юнайтед е седми с 8 точки.

В другия двубой, игран по същото време, Кристъл Палас и Уулвърхемптън завършиха наравно 1:1. Домакините поведоха в резултата в първите секунди на втората част след автогол на Леандер Дендонкер и изглеждаше, че уверено вървят към трите точки, тъй като "вълците" останаха и с човек по-малко след втория жълт картон на Ромен Саис в 73-тата минута. Въпреки това Уулвърхемптън не се отказа и в петата минута на добавеното време Диого Жота изравни за крайното 1:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени