Eмисия новини
от 05.00 часа

Започва седмица на протести и стачки в Гърция

Кораби и фериботи се очаква да остана на котва утре заради стачка на служителите по пристанищата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Гърция предстои седмица, изпълнена с протести и стачки.

Синдикатите в Гърция провеждат масова акция по организацията на национална 24-часова стачка, която започва утре в 6 часа сутринта.

Спират фериботите и градския транспорт. Очаква се задръствания от автомобили  в градовете.

Моряци и пристанищни служители блокират напълно морския транспорт. На котва остават както фериботите, така и всички товарни кораби. Гръцките портове няма да приемат и пристигащи фериботи. Всички пътници с резервация за утре трябва да променят деня на пътуване, предупреждават транспортните фирми.

Спират градските автобуси във всички градове на Гърция. Очаква се голямо задръстване и трудно придвижване с автомобили в центъра на градовете.

Атина остава без метро по първа линия. Другите два лъча ще се движат само в определени часове. Спират градската железница и трамваите.

Железничарите съобщават, че ще протестират също за 24 часа, но в четвъртък 26 септември, за да не блокират напълно транспорта в страната.

Затворени остават банки, училища и общинските служби.

Протестите съвпадат с обсъждан в парламента проектозакон за приватизация на обществения транспорт и промени в трудовото законодателство.

Още от
В „банката“ в Белград любители на ракията могат да изберат ракия, да я сложат в бъчва, да я запечатат и тя да отлежи до 36 месеца, което може да увеличи стойността ѝ до 60%.

Сърбия отвори „банка“ за ракия

публикувано на 18.10.19 в 20:36