Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Велинград проверява сигнал за извозване на отпадъци в закрито депо

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Община Велинград започна проверка по сигнал, че сметопочистващита фирма в района незаконно е извозвала отпадъци в старото закрито депо. Сигналът е документиран с видеоклип, който е разпространен в социалните мрежи.

Зам.-кметът на общината Атанас Палигоров е категоричен, че ако отпадъците се окажат битови, то фирмата, която отговаря за тази дейност, ще бъде санкционирана.

„Получихме информация, че в сметището са влизали камиони на КМД или камион по-скоро, който е хвърлил някакви неща там. В тази връзка веднага написахме писмо до фирмата изпълнител да дадат уточнение какво се е случило. В същото време ще уведомим и РИОСВ да си направят и те тяхната проверка, тъй като знаете, че от първи януари 2018 година има заповед на господин кмета Коев за забрана за изхвърляне на битови отпадъци в сметището“, каза той.

„Искаме фирмата да ни даде точно и ясно обяснение, те да ни отговорят как ще отговарят за действията си, защото те са оператори на депото. Ако има грешка от фирмата изпълнител, ще бъдат глобени, както си е по закон. Каквото се полага, това ще се случи. Тука ние сме забранили да се вкарват битови отпадъци в депото, защото то е близо до гората на Велинград“, допълни Зам.- кметът на Велинград Атанас Палигоров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени