Eмисия новини
от 04.00 часа

Министър-председателят преряза лентата с посланика на Русия и руски зам.-министър

Бойко Борисов откри 75-ия Международен технически панаир в Пловдив

Уверено вървим към чакалнята на еврозоната, посочи премиерът

| обновено на 23.09.19 в 18:03

България върви уверено към чакалнята на еврозоната, заяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив на откриването на 75-ия Международен технически панаир. Страна-партньор на изложението тази година е Русия.

В изложението участват близо 600 фирми от 34 държави, 40 на сто са български компании.

В приветствието си при откриването премиерът Бойко Борисов каза, че държавата прави нужното за развитието на икономиката:

Ръстът на икономиката е 3,5 процента, всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на България. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Откриват се нови и нови работни места, и то високотехнологични. 

Заместник-министърът на науката и образованието на Руската федерация Наталия Бачарова припомни, че тази година се навършват 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Радваме се на разширяването на сътрудничеството ни в областта на науката и образованието, отбеляза тя:

Русия е заинтересована от мащабното развитие на сътрудничеството в областта на хуманитарните науки и иновациите с България. Последното е особено важно за нас в този момент, когато е необходимо да се съсредоточим върху важните, големи и взаимоизгодни икономически проекти.

На панаира Русия представя разработки на повече от 50 организации-университети и научно-изследователски институти в областта на роботизираното производство, изкуствения интелект, енергетиката, транспорта и космическите технологии. 

При откриването министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата с посланика на Русия у нас Анатолий Макаров и Наталия Бачарова, заместник-министър на науката и образованието на Руската федерация.

Галерия

Още от