Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече млади българи търсят инженерни специалности в чужди университети

Снимка: БГНЕС

Все повече наши студенти кандидатстват в инженерни специалности в чужди университети. През последната година 30% от чуждестранните студенти в Европа, сред които и все повече българи, се насочват към такива програми. Икономическите специалности продължават да са безспорен лидер по популярност над 35% от кандидатите.

Консултантът "Образование в чужбина" Силвия Стоянова обясни пред Радио София какви са тенденциите по отношение на образованието в чужбина и кои страни са най-привлекателни за българските кандидат-студенти:

Въпреки цялата ситуация, която в момента се е разразила с Брекзит, Великобритания все още е най-предпочитаната дестинация. През последната година се наблюдава доста силен интерес към Австрия, към Холандия, разбира се, може би заради това, че таксите за образование са по-ниски, и също така заради практичното образование, което предлагат тези страни.

Сега е подходящият момент за подготовка на документите за участие в кандидат-студентската кампания за следващата учебна година. Кандидатстването може да се извършва в периода от септември до юли, в зависимост от страната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!