Eмисия новини
от 00.00 часа

ГЕРБ и СДС се регистрираха за местните избори в София

ГЕРБ-София подаде документи за регистрация на кандидата си за кмет на Столична община, както и на кандидатите за общински съветници, кметове на райони и кметове на кметства.
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и партньорите им от СДС подадоха документи за регистрация за участие в изборите за кмет и общински съветници в София.

Кандидатът за кмет е Йорданка Фандъкова. Първите в листата за общински съветници са отново Фандъкова, проф. Иво Петров и досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Малина Едрева, която заема четвърта позиция, отговори на обвиненията на кандидата за кмет Мая Манолова за непрозрачни обществени поръчки в края на мандата

„Лицето всъщност, което познаваме от времето в което беше много ясно в задкулисието, днес виждаме, че е основният оратор за прозрачност в Столична община. Едно нещо трябва да е ясно – СДС и ПП ГЕРБ имат свой кандидат за кмет и ние носим отговорност за това. Задкулисието не е присъщо за нас“, заяви Малина Едрева от ГЕРБ.

Преди дни Мая Манолова обвини Столичната община в нагласени обществени поръчки за електробуси и зарядни станции за общо 80 милиона лева. Манолова твърди, че общината бърза да възложи въпросните поръчки преди местните избори. 

Още от