Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Бургас и "Каритас" организират отново "Дари и помогни"

БНР  Бургас и сдружение "Каритас" стартираме и през тази година кампания  „Дари и помогни“. Този път тя е насочена към най - бедните от бедните и е в помощ на бездомни лица, които живеят в града ни.

Това са едни от най-нуждаещите се , които трябва да подкрепим, за да съхраним или върнем  човешкото им достойнство, апелират от организацията на католическата църква.

Събираме употребявани, но запазени дрехи и обувки за есенно - зимния период. И за това призоваваме ако имате възможност да помогнете, повече ще чуем от координатора на „Каритас - Бургас“ Здравко Георгиев:

"Това е дарение за бездомните хора на Бургас, това са хората в нужда, тези, които нямат дом, нямат къща и във връзка с промяната на времето се нуждаят от топли дрехи. Нужни са предимно спортни дрехи - якета, суитчъри, анцузи, пуловери, дънки, обувки."
Кампанията ни „Дари и помогни" ще продължи до края на октомври. От полза ще са и одеяла и завивки. Те ще бъдат раздадени на хора останали без дом или изпаднали в крайна бедност от Бургас и региона. 
Даренията си може да донесете в БНР - Бургас ул. Филип Кутев 2 или в офиса на сдружение „Каритас - клон Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“ бл 57, вх. 8, партер.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени