Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Скола ще играе в Италия

Луис Скола подписа с Олимпия (Милано).
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Баскетболната звезда Луис Скола ще играе отново в Евролигата след 12-годишно прекъсване.

Аржентинският ветеран подписа договор с Олимпия (Милано) за предстоящия сезон 2019/2020, след като през миналата седмица стана ясно, че преговаря и с Реал (Мадрид) и Бока Хуниорс, но в крайна сметка е избрал предложението на италианците..

39-годишният Скола има 144 мача в най-силния клубен турнир на континента, като всички те са с екипа на ТАУ Керамика (понастоящем Баскония). Именно като част от баските той се утвърди като един от най-добрите високи играчи на Стария континент, а след това направи стабилна кариера в НБА. Скола на два пъти е попадал в символичния най-добър отбор на сезона в Евролигата, а също така веднъж е избиран и във втората най-добра петица.

„Развълнуван съм да играя в Милано на този етап от моята кариера. За мен е дори още по-специално да тренирам и работя под ръководството на треньор като Еторе Месина. Ще бъде забавно", заяви Скола, който е вторият най-резултатен баскетболист на световни първенства.

За 144 мача в Евролигата той има средни показатели от 14.3 точки, 5.6 борби, 1.7 асистенции и 1.2 отнети топки. Преди по-малко от месец Скола помогна на Аржентина да стигне финал на Мондиал 2019, където обаче "гаучосите" отстъпиха на Испания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени