Eмисия новини
от 00.00 часа

Наказаха тенис съдия за сексуални намеци към подавачка и съвети към играч

Москарела по време на мач на Григор Димитров в Монте Карло.
Снимка: АТР

Италианският съдия на стол Джанлука Москарела беше наказан да не ръководи срещи докато тече разследването срещу него, съобщиха от АТР.

Арбитърът е обвинен, че е отправял сексуални намеци към една от девойките, които подават топките на чалънджъра във Флоренция миналата седмица, а освен това оказвал подкрепа и надъхвал тенисист по време на мача на същия турнир.

Видео в социалните мрежи показва как Москарела казва на подавачката, че е много секси и я пита дали е „секси физически, психически или и двете“, съобщава Франс прес.

Заснето е и как италианецът окуражава Педро Соуса по време на мача му срещу Енрико дела Вале. Докато Дела Вале бил в съблекалнята Москарела казал на Соуса: „Скъпи, Педро, остани съсредоточен, моля те! Можеш да го победиш 6:1, 6:1, не се отпускай!“

Москарела не е първият съдия на стол, който получава наказание този сезон. Шведският арбитър Мохамед Лаяни беше санкциониран да не ръководи мачове в два турнира, след като си позволи да дава съвети и да подкрепя Ник Кириос на US Open.


Още от