Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гнабри се изравни с Роналдо и Ван Бастен

Серж Гнабри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серж Гнабри изигра един от най-силните мачове в кариерата си и отбеляза 4 гола във вратата на Тотнъм при гостуването на неговият Байерн в Лондон от Шампионската лига, завършило при резултат 7:2. Германският национал се разписа в рамките на 35 минути през второто полувреме и поведе при голмайсторите в турнира.

Попаденията му във вратата на Юго Лорис му донесоха и място в престижна класация. Гнабри се превърна в 12-ят футболист с четири гола в един мач в Лигата. Последният, който стори това е Кристиано Роналдо за Реал при победата над шведския Малмьо с 8:0 през декември 2015 година. Първият с четири попадения в турнира е Марко ван Бастен. Легендарният холандец отбелязва 4 гола за Милан при победата с 4:0 над Гьотеборг през 1992 година.

„Това беше невероятна вечер за нас. Трябваше да чакам дълго време за първия си гол в Шампионска лига, а дори не съм си мечтал да са четири наведнъж. Играхме страхотно и постоянно държахме Тотнъм под напрежение. Представям си каква наслада за феновете на Арсенал е този резултат", заяви героят Гнабри, който е бивш играч на „артилеристите".

Старши треньорът на Байерн Нико Кова пък определи успеха като „момент на слава за германския футбол".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени