Eмисия новини
от 05.00 часа

Изложба от 50 снимки отбелязва 50-ото представление на "Анна Каренина"

| обновено на 02.10.19 в 15:31
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Фотографска изложба от 50 кадъра отбелязва 50-ото представление на „Анна Каренина“ в Театър „София“ тази вечер. Снимките са дело на юриста и радиоводещ Кирил Вълчев и представят гостуването на пиесата в Ясна поляна, Русия, където е роден и твори авторът на романа Лев Николаевич Толстой.

„Тези снимки представят едно ежедневие при работата на театралните трупи – самото пътуване, репетициите, сглобяването на сцената, гримовете, облеклата и постепенно се стига до самия спектакъл, който беше пред препълнена аудитория на откритото пространство в имението, където се е родил, където е живял и писал Толстой. Сцената беше за публика от 1000 души, нямаше нито едно свободно място. Освен това, наоколо самата атмосфера е доста магична“, разказа Кирил Вълчев.

Снимките са над 4000, като има и видеа, посочи той и добави, че една от идеите е във фоайето на театъра да вървят и видеа от спектакъла в Ясна поляна.

Надявам се хората, които видят тези снимки, да усетят атмосферата от Ясна поляна със сърцата си, каза още Вълчев. Неговата прогноза е за дълголетие на спектакъла.

През юли театър „София“ откри с тази постановка международния фестивал „Толстой уикенд“, който се състоя за четвърти път там, в имението на писателя, където е и неговият гроб.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Още от

Идва "Нощта на театрите"

обновено на 15.11.19 в 12:04