Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси доволен, че играл цял мач, Суарес щастлив от победата срещу Интер

Лео Меси изигра пълни 90 минути за първи път този сезон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Барселона Лионел Меси заяви, че е радостен от факта, че записа първи пълен мач през настоящия сезон. Аржентинецът игра през всичките 90 минути на двубоя срещу Интер на "Камп Ноу" от Шампионската лига.

Барселона губеше на почивката с 0:1, но благодарение на голове на Луис Суарес направи обрат за победата с 2:1, която е първа за каталунците в Лигата този сезон.

"Уморен съм, но радостен, че за първи път този сезон успях да изиграя всичките минути. Липсва ми игрови ритъм, но съм щастлив от нашата победа. Трябваше да спечелим този мач, тъй като сме в трудна група. Задачата ни е да заемем първо място, но не е лесно да надиграеш Интер. Те почти не оставят свободни зони между линиите. За щастие успяхме да изпълним задачата си. Победата е добър резултат", заяви Меси след мача.

Нападателят Луис Суарес заяви, че наставникът на тима Ернесто Валверде е дал правилни указания на почивката в мача срещу Интер и това е помогнало за обрата. Барса губеше на почивката с 0:1, но обърна хода на двубоя с голове на уругваеца.

"На почивката ние изяснихме всички грешки, които допуснахме през първото полувреме. Валверде ни показа всички моменти, къде и какво не правим под натиск. Някои работи се получиха добре, други - лошо. Но ние затова имаме треньор, за да ни помага да коригираме такива грешки. Отборът прояви достатъчно търпение. В резултат доверието и екипната работа ни помогнаха да заработим три точки в мач срещу пряк конкурент", каза Суарес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна