Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан и Левски Лукойл определят днес носителя на Суперкупата

Балкан и Левски Лукойл ще играят в Ботевград за Суперкупата.
Снимка: http://balkan-basket.com

Точно 127 дни след спечелване на шампионската титла в мъжкия баскетбол Балкан се изправя отново срещу своя най-голям опонент Левски Лукойл. Този път и за първи досега в битка за Суперкупата на България. Мачът е днес от 18:00 часа в "Арена Ботевград".

През лятото и двата отбора претърпяха сериозни промени от последния мач между двата отбора на 29 май, когато Балкан спечели финалната серия с 3-1 победи. Ботевградчани са с нов наставник в лицето на Йовица Арсич и обновен състав.

Балкан изигра осем контроли и два официални мача от квалификациите за Шампионска лига, след които съставът претърпя леки корекции. Днес отборът на Йовица Арсич е готов да се изправи срещу Левски Лукойл и да спечели Суперкупата пред своите фенове в "Арена Ботевград".

"Сините" са водени отново от старши треньора Константин Папазов - Тити, като привлякоха седем нови играчи. Тимът разполага със солидно ядро от български играчи - Чавдар Костов, който се върна от Македония, бившият капитан на "зелените" Венци Петков, Христо Захариев, Асен Великов, Йордан Минчев, като разчита и на петима чужденци. 

Преди дни отборът спечели приятелски турнир за "Купа Пловдив", побеждавайки във финала домакините от Академик Бултекс 99, а по-рано се справи и с румънския Питещ. Отборът изигра две контроли в Гърция, а след това премери сили у дома с Крайова и Академик София. Общ баланс в контролите - четири победи и три загуби.

Очакват се сериозни мерки за сигурност за двубоя за Суперкупата в Ботевград.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени