Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски Лукойл спечели Суперкупата на България по баскетбол

Левски Лукойл спечели Суперкупата на България по баскетбол
Снимка: БФ Баскетбол

Левски Лукойл спечели Суперкупата на България по баскетбол при мъжете след победа над Балкан с 82:71 точки. Така водени от Константин Папазов, "сините" баскетболисти извоюваха трофея за втора поредна година.

Силна втора част се оказа ключова за развоя на мача. В нея Левски Лукойл вкара 26 точки срещу само 4 за съперника.

В Арена Ботевград шампионът Балкан започна силно и поведе с 5 точки аванс след първата четвърт. Втората част започна с 12 безответни точки в полза на Левски Лукойл и гостите обърнаха развоя на мача, като на почивката вече имаха двуцифрена преднина.

До края Балкан не успя да навакса изоставането си и загуби със 71:82 точки.

Най-полезен за "сините" бе Чавдар Костов, който наниза седем тройки и завърши с общо 25 точки. Куан Чийтъм също допринесе за успеха с дабъл-дабъл - 14 точки и 10 борби.

За Балкан се отличи Михайло Секулович с 13 точки и 9 борби. Джордан Калахан също вкара 13 за ботевградчани.

Старши-треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе изключително доволен след победата над Балкан (Ботевград), която донесе и първи трофей за „сините“ през сезон 2019/20 – Суперкупата на България.

„Много съм доволен, защото това е една победа, която идва на 27-ят ден от подготовката. Страшно съжалявам, че заради липса на концентрация, отборът на Балкан вкара 70 точки. Нашата цел е да ограничаваме съперниците си до 65-68 точки на мач. Истинското лице на Левски днес го видяхме, но ни очаква един много по-тежък двубой, срещу един съперник, който е доста по-силен от Балкан, поне към момента. Ние през цялото време мислихме за мача в неделя, който, ако трябва да съм обективен, е много по-стойностен от мача за Суперкупата. Днес видяхте една безгранична агресия в защита от наша страна и само липсата на концентрация даде възможност на съперника да намали разликата. Важното е, че в този мач взехме това, за което дойдохме – победата“, коментира след края на мача Папазов пред БНТ.

„Нашият стимул е да играем агресивно в защита и с това да печелим мачовете. Мисля, че днес го показахме. Защитата ни беше на доста високо ниво и от това ни се отвори нападението. Днес беше моят ден и затова успях да вкарам седем тройки“, коментира Чавдар Костов, който бе обявен за „Най-полезен играч“ в двубоя за Суперкупата на България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна