Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт за роял тази вечер в Стара Загора

Обществен дарителски фонд и НУМСИ „Христина Морфова“ в Стара Загора организират днес благотворителен концерт за роял. Роялът, марка „Петрофф“,  е  закупен с дарения от Швейцарско-българската  културна асоциация и средства от благотворителния концерт на учениците на музикалното училище от април.   В концерта ще участват и бившите възпитанички на училището Михаела Стефанова и Сабина Ангелова. “Със събраните пари от благотворителния концерт се надяваме да платим транспорта на други 14 рояла, които ни осигуриха нашите приятели от Щвейцария“, съобщи за Радио Стара Загора Катя Дянкова  от Обществения дарителски фонд. Концертът е от 18,30 ч. в зала „Христина Морфова“ в Музикалното училище.

Организацията в Швейцария е набавила необходимите пиана, които трябва да бъдат транспортирани до Стара Загора. Необходими са средства за покриване на транспортните разходи, за които се набират дарения. Приканваме сърдечно всички любители на музиката да присъстват на това музикално представление и да помогнат със средства подмяната на пианата в музикалното училище, призовават организаторите-Швейцарско-българска културна асоциация и Обществен дарителски фонд - Стара Загора, съвместно с НУМСИ „Христина Морфова”.

Местата за концерта са ограничени, може да потвърдите участие на 0884842933 или на office@fund-sz.org 

Михаела Стефанова е един от създателите на Швейцарско-българската културна асоциация и е в основата на благотворителните инициативи. Целта на Асоциацията  е да се подменят всички 14 пиана в училището, които са напълно амортизирани, а на някои от тях дори им липсват клавиши.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна