Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта помогна на Дейвид Хъдълстоун да спечели олимпийска квота

Присъствието на любимото момиче Ерика Зафирова на световното първенство се оказа ключово за Дейвид Хъдълстоун в постигането на голямата цел - да спечели квота за Олимпийските игри в Токио догодина.

„Присъствието на Ерика в залата беше причината да взема квота за Олимпийските игри в Токио. Тя беше с мен не само физически, но и духом. След всеки уред се поглеждахме. Тя ми пращаше целувки, аз и отвръщах със сърца. Беше много красив момент за мен и за нея. Заедно отиваме на Олимпиада. От много време си говорим за това. Много сме щастливи. Това е мечта“, това сподели специално за БНР Дейвид Хъдълстоун.

„Конкуренцията беше жестока. Изиграх  си съчетанията и успях. Чистото изиграване ми помогна да спечеля квотата. Доволен съм от себе си. Доволен съм от екипа. Искам специално да благодаря на личния ми треньор Дамян Игнатов. Мога да кажа, че грешките, които допуснах в това състезание, ми отнеха възможността да вляза в първите 24 и да играя финал. Завърших 39-и, но когато отпаднат състезателите, които са повече (според регламента за многобоя се класират само по двама гимнастици от нация) съм 28-и“, допълни гимнастикът ни.

Чуйте още в звуковия файл.

„Може би това, че приятелката на Дейвид беше в Щутгарт го стимулира. Важното е, че това, което искахме се получи. Трябва да кажа добри думи и за другият ни представител – Йордан Александров. И двамата играха великолепно. Ако имаме още двама такива гимнастици можем да се борим за осмицата в Европа, отборно.  Смятам, че при 280 участника, 39-то място е изключително престижно. Плановете са да променим съчетанията за Игрите. Целта там ще ни е влизане в топ 24 и финал на успоредка.  През следващата година мисля, че трябва да участва поне в 4 или 5 световни купи и те трябва да са във времето близо до Олимпиадата. Без участие в такива състезания нещата няма да се получат“ ,сподели Дамян Игнатов – личен треньор на Дейвид Хъдълстоун.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!