Eмисия новини
от 22.00 часа

България е лаборатория за телепопулизъм

Партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ предизвика различни реакции и коментари. Предстои ли ново шоу на политическата сцена – интервю с доц. Антоний Гълъбов за предаването “Точно днес“ на Радио Пловдив.

“Тази политическа формация е изградена върху основата на частна корпорация. Тепърва трябва да докаже капацитет като политически субект, тоест трябва да е в състояние да подготви и лансира компетентни управленци, трябва да е в състояние да структурира смислена политически програма, тъй като очевидно текстът на Иво Сиромахов не може да е политическа програма“, коментира Антоний Гълъбов.

България е лаборатория за телепопулизъм, категоричен е Гълъбов. Той припомни, че има телевизии, които са се превърнали в политически партии. А сега  - частен корпоративен субект, който през телевизия се превръща в партия.

“В случая става въпрос за политически инженеринг на един корпоративен субект. Хората, които се занимават с политически инженеринг, много добре разбират, че има пространство, в което една подобна политическа формация може да постигне някакъв резултат“, още коментира доц. Гълъбов.

Цялото интервю с Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.


Още от