Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: България да води много по-агресивна политика в туризма

България трябва да води една много по-агресивна политика по отношение на туризма, на рекламирането на страната навън, заяви днес в Смолян президентът Румен Радев.

„Мога да ви кажа, че България трябва да води една много по-агресивна - ще го кажа откровено, агресивна политика по отношение на туризма, по отношение на рекламирането на България навън. Изоставаме от редица наши, и то съседни държави. Това, което те правят като рекламна кампания навън, е много по-силно от това, което ние вършим, така че то всичко е национален интерес - икономиката е национален интерес, и сигурността е национален интерес. Ако броим това за част от националния интерес - да, трябва по-агресивно да отстояваме нашите позиции“.

Държавният глава посети днес 101-ви алпийския полк в Смолян. По думите му военнослужещите от полка са подготвени и високомотивирани. Високите цели и предизвикателните условия изграждат много стойностни хора с мотивация, с характер, това са хората от 101-ви Алпийски полк. 

По негова оценка това се доказва от участието им в множество учения, включително и международни, мисии зад граница и мисии за помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Според президента Радев това е полк с богати традиции, които се развиват непрекъснато.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна