Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-новият български филм „Писма от Антарктида“ по кината от днес

| обновено на 11.10.19 в 12:37
Ирмена Чичикова изпълнява главната роля във филма.
Снимка: БГНЕС

Най-новият български филм „Писма от Антарктида“ излиза по кината този петък. 

Филмът разказва историята на 33-годишната Диана, изиграна от Ирмена Чичикова, и 8-годишния й син Ники и една голяма тайна между тях - майката не събира сили да каже на детето си, че баща му е загинал при катастрофа. Тя го лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и колети.

„Ролята е изключително интересна и ме провокира с нюансите си. Наистина много богат и плътен образ и много интересен сценарий“, каза Ирмена Чичикова.

Сценаристи на „Писма от Антарктида“ са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които стоят и зад „Дъвка за балончета“, „Под прикритие“ и „Стъклен дом“.

„Самата история е много вълнуващата, защото е сериозна и в същото време, не е скучно сериозна. Тя е много емоционална“, сподели режисьорът на филма Станислав Дончев.

Във филма зрителите ще видят и ръководителя на българските антарктически експедиции проф. Христо Пимпирев, който играе себе си.

С него, с Ирмена Чичикова, с Иван Стаменов и с режисьора Станислав Дончев ще ви срещне репортажът Светослава Кузманова в прикачения звуков файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна