Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг в НДК

| обновено на 10.10.19 в 12:47
Сградата на Националния дворец на културата в София
Снимка: БГНЕС

90 фирми от ИТ бранша търсят специалисти на форум в София. От 2013 година насам са разкрити 7600 работни места, предимно за висококвалифицирани специалисти в сферата, заяви на откриването на форума заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и допълни:

"Една голяма част от инвеститорите на България, които бяха насърчени, само по Закона за насърчаване на инвестициите, са инвестиции на стойност 200 милиона и са създадени 7000 нови работни места. Само за тази година имаме нови инвестиции от 60 милиона от представители на този бизнес, който днес е представен на изложението".

НДК е домакин на кариерния форум за специалисти в аутсорсинг сектора - „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг”. Тази година изложението ще се проведе за първи път в четири града – София, Пловдив, Варна и Габрово в периода от 10 до 22 октомври.

Партньори на събитието са Министерството на образованието и науката, Министерството на икономиката и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна