Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училище на бъдещето в Генерал Тошево

Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево от тази учебна година предлага едно наистина ново, модерно и интересно образование. Децата се обучават на чинове със снимки на видни българи – писатели, революционери, владетели, личности, както и на географски карти, известни цитати и исторически събития. Всеки кабинет е тематично обзаведен и украсен, учениците и техните преподаватели разчитат на интерактивни дъски и нов дигитален начин на преподаване и изпитване. В училището се обучават 272-ма младежи, средната възраст на учителския състав е 35 години. Чия е идеята за проманата на училището и как децата и техните родители посрещат промените от тази учебна година чуйте в репортажа на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова.

Така започват часовете по литература от началото на тази учебна година в гимназия „Тодор Рачински” в Генерал Тошево. Идеята образите на възрожденците да бъдат сред децата не е спонтанна, споделя филологът и директор на първата иновативна гимназия в България Кристияна Иванова.


А този пламък, за който Кристияна Иванова говори, е факт и той се вижда у всеки ученик във всяка класна стая в професионалната гимназия „Тодор Рачински“.

Промяната в отношението на децата към училището им и към образователния процес наблюдават и техните родители. Елена Недялкова и Галина Желязкова споделят, че идеята за обновяването и то точно по този начин на училището е невероятна.

Директорът на гимназията „Тодор Рачински“ Кристияна Иванова допълва, че това е първият подобен ремонт, възложен от страна на Министерството на образованието и науката.

Гордост на училището са не само материалните нововъдения, но и броят на учениците в него – 272-ма, като през тази година за обучение именно тук са кандидатствали деца и от Добрич. Учудващ и радостен е и фактът, че средната възраст на преподавателите е 35 години.







Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна