Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер спаси 5 сетбола и отстрани Гофен, чака го Зверев

| обновено на 10.10.19 в 17:57
Федерер се класира трудно за четвъртфиналите.
Снимка: БТА

Двукратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртфиналите на турнира Мастърс 1000 по тенис в Шанхай с награден фонд 7,47 милиона долара.

Поставеният под номер 2 Федерер елиминира белгиеца Давид Гофен със 7:6(7), 6:4 след почти два часа игра, като отрази пет сетбола в първата част.

Първият сет беше много оспорван и премина през редица обрати. Швейцарецът, шампион в надпреварата през 2014 и 2017 година, имаше сетбол при 5:4 и сервис на Гофен, но белгиецът го спаси и в последствие реализира пробив. След това Федерер отрази три сетбола и се стигна до тайбрек.

В него Гофен поведе с 5:2 точки, а при 6:5 и при 7:6 имаше още два сетбола, като вторият беше и на негово подаване. Белгиецът обаче не успя да се справи в ситуацията и допусна обрат.

Във втората част Федерер реализира единствен брейк в седмия гейм и стигна до победата за девети път в десет мача срещу Гофен.

Маестрото завърши със 72 процента вкаран първи сервис и също толкова спечелени точки при разиграването му. Той направи осем мача в срещата.

Швейцарецът очаква в следващия кръг Александер Зверев. Германецът победи Андрей Рубльов (Русия) с 6:0, 7:6(4). Германецът спечели първите девет гейма в мача, но след това Рубльов се съвзе и не беше далече от това да измъкне втория сет, но не успя.

Федерер и Зверев са си разменили по 3 победи. За последно се срещнаха миналата година на полуфинала на заключителния турнир на най-добрите в Лондон, когато Саша.се наложи със 7:5, 7:6.

Номер 6 Стефанос Циципас (Гърция) достигна за първи път до четвъртфиналите в надпреварата, след като надделя трудно над Хуберт Хуркач (Полша) със 7:5, 3:6, 7:6(5).

Циципас ще играе срещу защитаващия титлата си водач в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) в следващия кръг.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!