Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма случаи на злоупотреба с лични данни след хакерската атака срещу НАП

Снимка: Георги Корнейков, БНР

След пробива в електронната система на НАП няма случаи на злоупотреба с лични данни и прехвърляне на собственост. Това съобщиха пред временната парламентарна комисия по темата от Нотариалната камара и Висшия адвокатски съвет. Повече от три месеца след случая няма основания за притеснение, увери Луиза Стоева, заместник-председател на камарата:

„В Нотариалната камара съществува една система, в която при удостоверяване на подписите върху пълномощни за разпореждане с недвижим имот, директно се качва там документа, което възпрепятства възможността да бъдат ползвани фалшиви пълномощни, като бъдат ползвани чужди лични данни, за да може да бъде прехвърлен даден недвижим имот“.

Людмил Рангелов, заместник-председател на Висшия адвокатски съвет, също потвърди липсата на сигнали за злоупотреби с лични данни:

„Само медийно са известни два случая на образуване на дела срещу Националната агенция по приходите за отговорността на държавата по закона. По-скоро са някакъв медиен ажиотаж, отколкото да са реално обосновани с причинени на тези граждани щети“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна