Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия не можа да победи Сенегал в Сингапур

Сенегалецът Мане е изпреварил Алвеш.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Бразилия и Сенегал завършиха 1:1 в контролна среща, играна на Националния стадион в Сингапур. Срещата бе мач номер 100 за звездата на "селесао" Неймар, който обаче не успя да увеличи головата си сметка от 61 попадения за националния отбор.

Двубоят започна отлично за избраниците на Тите като още в деветата минута нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино се разписа с прехвърлящ удар след добър пас на Габриел Жезус.

Точно преди почивката друг играч на "червените" - Садио Мане, бе фаулиран в наказателното поле на бразилците, а Фамара Диедхиу реализира дузпата и изравни резултата. През втората част не паднаха повече голове, въпреки че Неймар имаше два добри шанса от свободен удар, а в 90-ата минута Мане удари греда с изстрел от границата на наказателното поле.

С днешния мач Неймар изравни постижението на Робиньо от 100 мача за Бразилия, като над пред остават петима футболисти. Най-много срещи за Бразилия в историята имат Кафу със 142 мача. В неделя Бразилия ще се изправи срещу Нигерия в друга контролна среща. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна