Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сара Тавареш стопля есента с концерт в София

Организаторът на концерта Боян Бояджиев
Снимка: Радостина Билярска

Португалската изпълнителка Сара Тавареш гостува у нас със специален, клубен концерт утре вечер в София. Освен любими песни, в концерта си, озаглавен „Любов завинаги“, Тавареш ще изпълни и парчета от новия си, пети албум.

„Ще видим същото любвеобвилно нейно присъствие, този магически глас, в който и аз съм влюбен. Ще бъде хем едно хубаво завръщане, хем ще има и нещо ново за нейните фенове“, разказа в предаването „хоризонт до обед“ организаторът на концерта Боян Бояджиев.

По думите му, въпреки драматичните лични преживявания в живота на изпълнителката (доброкачествен тумор в мозъка), в последния си албум Сара Тавареш е намерила „още няколко начина да изрази същите чувства, които винаги е изразявала – любов към живота като цяло, хубавите неща – любовта, приятелството, смеха“.  

Според Боян Бояджиев музиката на Сара Тавареш винаги го пренася на място, където се чувства спокоен и обграден с любимите си хора.

Много хора свързват Португалия основно с фадото, но музикалните специалисти винаги отделят Сара Тавареш на ръка разстояние, отбеляза Бояджиев. „Тя сияе, една звезда сияе тук, отстрани.“ За нея фадото никога не е било точка, в която да се фокусира, допълни той.

„Може би е искала да изрази собствените си корени, да вплете в музиката си. Това е част от нейния подход. Фадото е просто едно явление, което носи културата и историята на Португалия, но тя самата не е само португалка, тя е гражданин на света."

На концерта по предварителна информация се очакват над 750 души. Билетите все още са в продажба. Началният час е 21.30, а в клуб Joy Station има както места за сядане, така и пространство за танцуване.

Цялото интервю с Боян Бояджиев чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!