Eмисия новини
от 21.00 часа

Министър Вълчев очаква наказания по случая с пострадалата ученичка в с. Яна

Той допуска политическа цел за психозата с изведените от училище деца

Министърът на образованието Красимир Вълчев
Снимка: Красимир Вълчев / Снимка: БГНЕС

Случаят с пострадалата ученичка в село Яна хвърля петно върху всички учители, работещи в системата на образованието, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на посещението си в Добрич.

Според него психозата с изведените от училище деца от техните родители заради опасност да им бъдат отнети, може да бъде преодоляна само чрез по-добра взаимовръзка между учителите и родителите.

Подробностите около инцидента с пострадалото момиче предстои да се изясняват, но трябва да бъдат наложени дисциплинарни наказания, сподели министър Вълчев.

„Поне две непрофесионални действия има – едното е вдигането или бутането на чина, а другото е това, че след това не са обърнали достатъчно внимание на пострадалото момиче“, каза той.

Красимир Вълчев заяви, че всяването на изкуствена паника сред родителите и извеждането на децата им от училище вероятно има политическа цел в предизборния период.

„Целите - вероятно доктринарни или може би политически, когато става въпрос за предизборен период. Нямам информация за конкретен източник, лица, от страна на службите. Със сигурност това са хора, свързани с протестите срещу несъществуващата стратегия за детето“, добави той.

Още от