Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Сирия трябва да бъде освободена от чуждестранно военно присъствие

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова за освобождаване на Сирия от чуждестранно военно присъствие, предаде Ройтерс.

Той подчерта, че това се отнася за всички държави: „И с иранските партньори, и с турските, неведнъж сме говорили за това и с американските партньори“

„Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия не се нуждае от присъствието на руски военни, Русия ще бъде длъжна да напусне територията на страната“, каза още руският президент.

За Русия Саудитска Арабия е приятелска държава и подчерта, че има много добри отношения и с краля, и с престолонаследника, каза още Путин в интервю за 3 телевизии – „Ал Арабия“, „Скай нюз Арабия“ и „RT Arabic“.

Русия ще разработи ударни комплекси, които ще преодолеят всяка система за противоракетна отбрана, заяви държавният глава.

„Ще работим над такива ударни комплекси, които безспорно ще преодолеят всяка ПРО-система. Ще направим това, днес вече е очевидно, защото системите за ПРО работят срещу балистични ракети, летящи по балистична траектория. Освен че сме ги усъвършенствали многократно, сме създали и друго оръжие, което засега още никой не притежава в целия свят“, каза Путин.

По повод приближаването на инфраструктурата на НАТО към границите на Русия той коментира, че „това не предизвиква никаква радост у нас“. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна