Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край град Крън

| обновено на 14.10.19 в 15:32
Снимка: БГНЕС

По първоначална информация, шофьорът, предизвикал тежката катастрофа край Стара Загора, е бил на 18 години. При инцидента загинаха той, още четирима младежи от Крън и мъж от Габрово.

Зад волана на колата, която по първоначални данни е навлязла в насрещното платно, е стоял 18-годишният Юлиян от Крън. Младежът се е върнал наскоро от гурбет. Млад шофьор е с книжка от март месец тази година. Лекият автомобил е подарък от баща му за рождения ден.

В катастрофата намериха смъртта си и двама братя - Валентин и Илия, както и техния братовчед Георги. Петият загинал е 30-годишният Юлиян, съименик на шофьора. Той остави дете сираче.

42-годишен е мъжът, управлявал другия автомобил. Той е от Габрово, но живее в София.

Трагедията почерни цяла улица в Крън. Загиналите живеят къща до къща. Младежите са една компания. Снощи са излезли без да кажат къде отиват. Това разказват близки на загиналите.

Катастрофата най-вероятно е станала заради употреба на алкохол. В момента се води следствие.

Сигналът за инцидента е подаден след 01.00 часа тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.  На разклона за град Крън и село Хаджидимитрово челно са се сблъскали два автомобила - единият с габровска регистрация, другият със старозагорска. 

В автомобила със старозагорска регистрация са пътували петима души, в другата кола - само един. Всички са загинали на място, допълват от пресцентъра на МВР.  На място са изпратени екипи на полицията, които разследват причините за инцидента. Пътят Казанлък-Габрово вече е отворен, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Ивелин Иванов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна