Eмисия новини
от часа

Психологически експертизи и грижата за себе си

Книгата „Психологически експертизи и грижата за себе си“ на Симеон Кюркчиев – един опит за критическо осмисляне на сложната актуална ситуация, при която психологическите експертизи се оказват място на едновременно на свобода и несвобода. Усилие да се разбере тази специфична обвързаност между свободата, принудата и субективността в съвременното офис и лично пространство.

Милена Якимова за книгата:
„Този разказ принадлежи на една вече сериозна традиция, която е забравила началото си във въпроса как да мислим законите на нещо, което изглежда да няма закони – модерната свобода. Как да мислим структурите на човешката дейност, която изглежда все по-освободена от авторитети, от поведенчески кодове, от нормативни предписания и която тъкмо в тази си напредваща освободеност става нарастваща производителна сила.“

Премиерата на книгата с дискусия ще се проведе на 15 октомври от 18.30 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет с участието на доц. Милена Якимова, гл. ас. Галина Гончарова, д-р Димитър Кацарски.


Още от

Колко струва един пакет цигари

публикувано на 21.11.19 в 09:35

Чесънът удължава живота

публикувано на 20.11.19 в 10:50