Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Блумбърг може да се кандидатира за президент, ако Джон Байдън се откаже от надпреварата

Майкъл Блумбърг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг може да подаде кандидатурата си за президентската надпревара в САЩ през есента на 2020-а година, ако бившият вицепрезидент Джо Байдън се откаже от предварителното състезание за номинация в рамките на Демократическата партия, съобщи в понеделник бизнес телевизия CNBC, позовавайки се на източници, близки до въпроса.

"Майкъл Блумбърг ще влезе в битката, ако Джо Байдън излезе", заяви пред CNBC неназован милиардер с тесни връзки с шефа на водещата финансова агенция. Друг източник пък отбеляза, че Майкъл Блумбърг "не е срамежлив" относно желанието да се кандидатира на президентските избори догодина. "Нищо обаче няма да се случи, ако Джо Байдън не се откаже от надпреварата и това не се случи скоро", добави този източник.

През месец март бившият кмет на Ню Йорк обяви, че няма да се кандидатира за президент през 2020-а година, позовавайки се на трудности при осигуряване на неговата номинация в рамките на Демократическата партия и нежелание да се ангажира с отнемаща време кампания, въпреки "убеждението си, че Доналд Тръмп е заплаха за страната ни" и че той може да го победи на избори.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени