Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

Картина от изложбата "Алхимия на щастието" на художника Евгени Петров

ИЗЛОЖБА

В галерия "Икар" ще бъде открита изложбата "Алхимия на щастието" с творби на художника Евгени Петров. Експозицията е част от три изложби под мотото: "20 години галерия "Икар" - мисия изкуство. В Централен дом на архитекта, от 18.00 ч. ще бъде открита ретроспективната изложба "Построено/Непостроено" на арх. Станчо Веков, която отразява творческия път на автора в архитектурни табла с негови реализирани обекти и нереализирани проекти, в съотношение 50:50. Експозицията ще открие председателят на Съюза на архитектите - Тодор Булев. "Построено/Непостроено", се организира по повод 45-годишната творческа дейност на Станчо Веков, както и неговата 70-годишнина. В изложбата, която включва 43 табла, са представени фотографски и графични изображения, макети, ръчни ескизи и 3D визии.

КОНЦЕРТ


В зала "България" ще се проведе концерт на цигуларя Елин Колев с оркестъра на "Класик ФМ" от поредицата "Концертмайсторите. Елин Колев става популярен в България след изявите му на Европейския музикален фестивал през 2013 г. и поредицата "Концертмайсторите" през  2014 г. Той е носител на наградата "Дебют" от церемонията "Музикант на годината" (2013) на БНР. Участвал е също във фестивалите "Варненско лято" и "Европейски дни на културата" във Франкфурт, Германия.

КНИГИ

В Столичната библиотека писателят Калин Терзийски ще се включи в новия сезон на поредицата "Разказвач на месеца". Той ще бъде представен от Ивайло Нойзи Цветков. Терзийски ще чете откъси от свои произведения, ще разговаря с читателите и ще раздава автографи.

ФОРУМ

На 15 октомври в зала 6 на НДК топ мениджърите от големи технологични компании ще обсъждат в рамките на форума Digital Trends 2019 какви основни промени ще внесе дигитализацията в следващите 5 години. 

КИНО

От 18.15 в кино “Люмиер” започва филмът “Всичко е истина”, който е част от програмата на фестивала Cinelibry. Филмът ни връща към последните дни от живота на великия драматург Уилям Шекспир. След като Глоуб Тиътър изгаря през 1613 г., по време на представление на шекспировата пиеса „Хенри VIII”, авторът се завръща в родния Стратфорд със съпругата си Ан Хатауей.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна