Eмисия новини
от 15.00 часа

Извадиха 4-метрова кралска кобра от канализацията в Тайланд

4
Операцията по изваждането на кобрата продължила един час.
Снимка: БТА

Агресивна 4-метрова кралска кобра бе извадена от канализационен канал в Южен Тайланд при едночасова операция, обяви фондацията, спасила змия, описвайки я като една от най-големите, която са залавяли, предаде АФП.

Кадри от рискованата акция показаха как мъж преследва кобрата – най-голямата отровна змия в света, на тъмно и в сравнително тясна канализационна тръба.

Змията се извиваше, плискайки вода, опитвайки се да се плъзне обратно в тръбата, но след множество опита в крайна сметка бе издърпана за опашката.

Змията била забелязана от охранител на имение, който сигнализирал специалисти от фондацията в неделя.

„Седем спасителни работници, включително аз, отидохме“, каза Криткамон Кангае (26 г), добавяйки, че имението е изградено на парцел, който някога е бил джунгла.

Той каза, че 4-метровата змия, която тежала 15 кг, по-късно е била пусната на свобода в район, далеч от населени места.

Тайланд е свикнал да живее със различни змии, като няколко вида кобри обитават страната. Основното международно летище на страната е изградено в местност, която е била наричана Блатото на кобрите.

Властите се колебаят да предприемат твърди мерки срещу змиите, тъй като те помагат да се контролира популацията на плъховете, които иначе биха застрашили реколтата и складовете с храни.

Кралските кобри обаче основно се хранят с други змии, особено змии, ловящи плъхове.

Галерия

Още от