Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Еврохолд" с допълнителни документи в КЗК по сделка за купуването на българските активи в ЧЕЗ

Снимка: dnevnik.bg

Българската компания "Еврохолд" внесе допълнителни документи в Комисията за защита на конкуренцията по подготвяната сделка за купуването на българските активи на ЧЕЗ.

Основната тема, засегната в допълнителните документи, е свързана със застрахователните дружества в състава на "Еврохолд".

Те нямат водеща позиция в застраховка "Гаранция "на българския пазар нито поотделно, нито взети заедно. Комбинираният им пазарен дял в този сегмент е 5%, се казва в съобщението на холдинга. От там допълват, че този вид застраховка е предоставена по обществени поръчки в различни сектори.

Доколкото ги има, енергийните дружества са бенефициенти, а не купувачи на този вид застраховки. Същите се предлагат от много на брой застрахователни компании и при много по-добри условия, допълват от холдинга.

Припомням, че Антимонополната комисия започна задълбочено проучване на придобиването на активите на ЧЕЗ в България от "Еврохолд".

Цената на сделката е 335 млн. евро, част от които са осигурени от собствен капитал, а останалите чрез заеми от две международни банки.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна