Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Радулов: От година на година намаляват разкритите престъпления

Николай Радулов
Снимка: Ани Петрова, БНР

От година на година намаляват разкритите престъпления, заяви пред БНР експертът по сигурността Николай Радулов. От МВР отчетоха, че разкриваемостта на престъпленията за първата половина на 2019 г. е под 50%.

„Тенденцията – всяка година да се регистрират все по-малко престъпления, си съществува. Може в реална бройка разкритите престъпления да са много по-малко от миналата година, но в относително по-малко регистрирания брой ще изглеждат в проценти повече. Това е игра, с която сме свикнали. … Резултатите може да звучат някак бодряшки, но ако се опитаме да анализираме какво стои зад тези цифри, виждаме, че нещата стават все по-зла и по-зле“, обясни той в интервю за предаването „12+3“.

Престъпността, която не се регистрира, е поне още толкова, колкото регистрираната, коментира Радулов. Според него хората не се обръщат към полицията, защото като го направят, няма резултат.

„С този темп след няколко години ще трябва да разпуснем МВР, защото престъпността, поне на хартия, ще е изчезнала“, заяви експертът по сигурността.

По думите му полицаите, подобно на медицинските сестри, редовно биват лъгани. Той добави, че обещанията, дадени при протестите, се забравят или подменят.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна