Eмисия новини
от 22.00 часа

Айтоски бизнесмен обвинява Николай Мечков в присвояване на фирмата му

Снимка: Стоян Колев

Охранителният бос Николай Мечков, който беше задържан при специализирана полицейска операция в Бургас, е изнудвал, заплашвал и пребил бизнесмен от Айтос. Преди 2 години, след натиск и принуда, собственикът на хлебозавода в Айтос и бивш общински съветник Стоян Колев, е прехвърлил акциите на предприятието на бодигард, работещ във фирма на Николай Мечков. 

Бургаският окръжен съд днес призна за виновен Стоян Колев за неплащането на данъчни задължения в размер на 346 хиляди лева чрез извършване на сделки със свързани лица. Освен това, той е подал пред нотариус  неистински данъчни декларации, в които е посочил ,че няма неплатени данъци, а като собственик на хлебозавода не е обявил фалит, след като е изпаднал в неплатежоспособност. 

Магистратите осъдиха Стоян Колев условно на 2.8 месеца лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок. В съдебната зала подсъдимият заяви, че е станал жертва на брутално престъпление, за което той е подал сигнал до ГДБОП и това е основната причина за неплатените от него данъчни задължения. 

"Надявам се да има възмездие. Това престъпление не е само финансово, но и кражба на предприятие и неплащане към мен на определените задължения, които предприятията имат. Причината е, че съм отпуснал повече от 700 000 на тези предприятия, които бяха откраднати и тези средства бяха предназначени, за да си платя тези задължения. Но хората откраднаха тези бизнеси по изключително брутален начин от мен, включително побой, включително тормоз над семейството. Става въпрос за хлебозавода и за фирма VTA и Николай Мечков."

Припомняме, че 10 души, сред които и собственикът на охранителна фирма VTA Николай Мечков бяха задържани при акция на ГДБОП и бургаската полиция вчера. Мечков ще бъде привлечен като обвиняем за ръководител на организирана престъпна група за изнудване чрез заплахи и физически натиск.

Още от

Най-четени