Eмисия новини
от 15.00 часа

Венци Стефанов: Скандалът 100% е провокиран и нагласен

Членът на Изпълкома на БФС поиска оставката на Балъков

„Скандалът 100% е провокиран, 100% е нагласен“, заяви пред БНР Венцеслав Стефанов – член на Изпълнителния комитет на БФС, след снощния мач между отборите на България и Англия, който доведе след себе си реч на омразата, обидни квалификации към футболисти и ред гневни публикации в британските медии.

В предаването „12+3“ Стефанов изрази надежда премиерът Бойко Борисов да преосмисли решението си за исканата оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.  

„Боби Михайлов и да го сменят, надали ще се промени нещо. И кой ще е този, който ще дойде. Дейвид Копърфийлд ли ще дойде като магьосник да реши проблемите на българския футбол?“, попита той.

Венци Стефанов поиска оставката на Балъков 

Венци Стефанов поиска оставката на Красимир Балъков и обясни причината:

„В този отбор бяха включени футболисти, които само майките им ги познават. За мен е важна спортната загуба“.

Случаят е провокация към БФС и силите на реда

Според него случаят е провокация както към футболния съюз, така и към силите на реда:

„Ние едва ли не трябва да се съобразяваме с тях, да ги галим с перо тези хулигани. Изпотрошиха стадиона на Славия – реакция никаква. Ще плаща ръководството. Сега направиха същите изстъпления на националния стадион. Трябва по-здрава ръка с хулиганите“.

Английските футболни запалянковци не са света вода ненапита, категоричен е Стефанов. Според него в основата на коментарите трябва да е непристойното поведение на английските фенове по улиците в София.

„Много обидчиви станаха. Нещо като им кажат и те веднага се обиждат. Айде стига“, гневно каза Стефанов.

Да се обединим и направим нещо градивно за футбола

„Всички заедно трябва да се обединим и да направим нещо градивно за футбола. Най-лесно е да се руши, но да видим какво можем да направим след това“, коментира още той.

По думите му обаче Футболният съюз нищо не може да направи срещу футболното хулиганство.

Основният проблем - няма лидери

Това е дълъг процес в обществото и вглеждането във вчерашния случай няма да ни доведе до никъде, изказа мнението си Степан Хиндлиян – председател на Фенклуба на футболен клуб „Левски“.

„В България първо ние трябва да си дадем ясна сметка, че българското общество не е толерантно. Българското общество е възпитано и продължава да се възпитава в това да не приема различните. В българската политическа система от години има фашизоидни елементи, които крепят правителства – не едно и две. Всичко това е следствие. Ние нямаме спортни програми, образователни програми, няма културни програми. Никой не работи с тези млади хора. Футболът на национално ниво, както и на клубно ниво, от години не ни предлага нищо. Това е благодарение на хората, които управляват държавата. Във футболните клубове от години президентите са „парашутисти“, спускани по различни причини. След това те си тръгват, а клубовете остават с все по-големи и по-големи задължения“.

С милиционерски начини, нещата няма да се подобрят, категоричен е Хиндлиян. Според него проблемът е, че няма лидери.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Още от
Берт и

Екстремните спортове 10-16 ноември

публикувано на 16.11.19 в 15:07