Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София утре" показва инициативите за новия облик на столицата

Днес отново ще бъдат представени гражданските и бизнес инициативи, които променят облика на Столичната община и допринасят за просперитета й. Срещите се провеждат в рамките на изложбата „София утре“, представяща дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии, изработена по проекта „Визия за София“. Проектът цели да подобри начина на градско планиране, като включи още в началото на процесите на взимане на решения всички хора и организации, които участват в създаването на общото бъдеще на столицата и да послужи за основа на всички стратегии за развитие до 2050.

След като в началото на септември беше представена стратегията за развитие на столицата крайградските територии, сега тя може и да бъде видяна от столичани и гостите на града. Изложба с информация за 24-те дългосрочно набелязани цели е достъпна свободно за желаещите да се запознаят с тях в пространството под куполите на Ларгото. А през октомври и ноември, всеки вторник и четвъртък, екипът на проекта „Визия за София“ дава възможност на граждански и бизнес организации да представят своите инициативи, с които допринасят за напредъка на столицата.

арх. Любо ГеоргиевАрх. Любо Георгиев, ръководител на проекта "Визия за София", изрази очакване, че новият общински съвет ще даде своите предложения за развитието на града, които да бъдат допълнени или коригирани в дългосрочната стратегия, като гражданите също могат да споделят своето мнение по време на изложбата „„София утре“, която е представена в Ларгото до края на ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна