Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Расизмът е проблем на други нации

Проверката в офисите на Българския футболен съюз в Бояна и оставката на Борислав Михайлов са съвпадения, които се случиха днес. Това заяви в Шумен премиерът Бойко Борисов. По думите му преди време е разговарял със съдийската комисия към БФС, където са коментирали респекта и чистотата при взиманите от тях решения. Според него съдиите не са чули предупрежденията, че се купуват и продават мачове и това е провокирало акцията.

Премиерът Борисов коментира и обвиненията в расизъм към всички българи по повод подвикванията от трибуните на мача между България и Англия. Той каза, че е разпоредил на външния министър Екатерина Захариева да извика посланика на Великобритания у нас и да ѝ заяви, че не сме съгласни българският флаг и България да се слагат под общия знаменател на расизма и няма да допусне медии на Острова да наричат българите животни. По думите му расизмът е проблем във Великобритания, а не при нас, където сме си спасили евреите. Според Бойко Борисов английските фенове в последните дни са правили изстъпления, но българите не са поставили негативна оценка за цялата нация.

Министър-председателят посети днес шуменския Филиал на Медицинския университет във Варна. Там той срещна с ръководството и възпитаниците на учебното заведение. Пред Борисов заяви, че мощната икономика ще повиши заплатите и на медицинските сестри, и на акушерките, а не наливането на средства, които създават дългове.

По-късно Бойко Борисов отиде до Комплексния онкологичен център в Шумен и разгледа ремонтираната сграда на новия Дом за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен. За нея Министерският съвет отпусна 1.5 милиона лева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна