Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Петър Чолаков: Темата за бюджета може да се използва като политическа пропаганда

доцент Петър Чолаков
Снимка: Светослава Кузманова, БНР

Доверието към политическите институции и партии е в криза, каза пред БНР политологът и социолог доц. д-р Петър Чолаков от Института за изследване на обществата и знанието към БАН.

По думите му проектозаконът за държавния бюджет трябва да се приеме до края на месеца. Според него ще се пуска информация по този въпрос и преди да са минали местните избори, защото темата може да бъде използвана като политическа пропаганда.

„Ново увеличение например на учителски заплати, увеличение на заплати в бюджетната сфера, по отношение на пенсиите и т.н. Вероятно ще има някаква информация, може би дори и в навечерието на самите местни избори, за да се даде тласък. Не изключвам да имаме нещо такова“, обясни доц. Чолаков в предаването "Преди всички". 

Народните представители не се преработват особено, ако видим каква е продукцията на парламента, подчерта още той и добави: "Това е реалността. Това е начинът, по който тече българският политически процес. Просто щеше да има проблеми с кворума най-малкото, ако нямаше такава ваканция. Второ интересът на народните представители и въобще на партиите в момента е насочен другаде – не към приемането на закони, а какво ще стане по места".

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна