Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекъснаха разпространение на фалшиви шофьорски книжки в Лом

Снимка: Радио ВИДИН

Сигнал за използване и разпространение на неистински шофьорски книжки е получен в група "Противодействие на икономическата престъпност" в РУ Лом. Според сигнала книжките наподобявали тези, издадени от властите на Украйна или Молдова, посочва се и конкретна информация за местен жител, съпричастен към разпространението и най-вероятно към изготвянето на неистинските документи.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че 28-годишен местен жител разпространява фалшивите шофьорски книжки и участва в изготвянето им, като предварително заснема "кандидати" и срещу суми от 500 до 1000 лева извършва доставка на неистинските документи. Домът на 28-годишния е претърсен, иззето е свидетелство за управление на МПС, издадено от Република Чехия. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом.

Същия ден служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при РУ Лом са извършили специализирана проверка на 34-годишен водач от гр. Лом, който представил шофьорска книжка, издадена от властите на Украйна, за която са установени признаци, че е неистинска. По случая е образувана преписка в РУ Лом. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени