Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ана от острова“ на Юлия Дивизиева с предстояща премиера

„Този колкото любовен, толкова и екзотичен роман, е най-цялостната книга на Юлия Дивизиева. В него тя много успешно доразвива романтичната линия, характерна за най-добрите ѝ разкази и стихове. Сюжетът ни отвежда на остров в съседна Гърция, връща ни за малко в Несебър, но читателите ги очаква продължително и пъстро пътешествие из лабиринтите на женската душевност. Историята на Ана е разказана умело – житейската ѝ драма се развива постепенно и увлекателно, а интимният ѝ кръстопът я изправя пред невъзможна любов... И тогава една тайна излиза наяве, но не тя е кулминацията. Следва друга изповед, която обяснява поведението на Ана, придава психологическа обрисовка на образа ѝ.

Авторката е предпочела плавното и безизкусно повествование, много зримо в детайлите, и най-важното – достоверно като интонация, рисунък и формат" – пише за новата книга на Юлия Дивизиева издателят й Румен Леонидов.

„Бях завършила романа си “Ана от острова” и все още нямах идея как ще изглежда той като книга, когато видях плаката за предишната изложба на Иван Шишков – цикълът му “Санторини”. Въпреки че в повествованието не става дума за този остров, картината толкова отговаряше на описанието, че чак се стъписах. И веднага я припознах. Художникът беше нарисувал идеята ми. И ето че “Ана от острова” намери и изображението си“. –това са думи на авторката на романа.

Премиерата на книгата е на 17 октомври,четвъртък, от 18.30 в столичния клуб „Книгата“ на ул. “Раковска“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени