Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Грозев: Проблемите на българските ВВС са неглижирани от години

Снимка: http://airforce.mod.bg

Българските военновъздушни сили разполагат с доза оптимизъм – най-малкото след 15 години драмата с новия изтребител приключи по някакъв начин – подписан е договор, чакаме самолетите след няколко години. Но това, че българският народ извади от джоба си едни огромни средства, не трябва да създава една илюзия, че във ВВС всичко е наред, заяви пред БНР Красимир Грозев от сп. „Аеро“.

В предаването „Нещо повече“ на програма „Хоризонт“ той коментира, че премиерът има заслуга, че тези пари бяха насочени в тази посока, защото дълго време същият този премиер не беше особено ентусиазиран да се дават милиарди за военната авиация: „Да видим колко време ще продължи този ентусиазъм, все пак и кораби трябва да се купуват, бойни машини на пехотата“.

„Проблемите в армията, в авиацията не са един и два. Трупат се с десетилетия. Това, че в момента има ентусиазъм да се дават пари за армията, да се повишават заплати в някаква степен, да се ремонтират самолети и да се купуват нови, трудно изтрива дългите години на маргинализация на въоръжените сили“, посочи Грозев.

Интервюто по повод празника на българските ВВС можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!